3/3/2021

Het Parlement in de klas: gratis lespakket beschikbaar

 

Digitaal lespakket biedt leerlingen nieuw perspectief op klimaat  

Anders naar planten, dieren, rivieren en oceanen leren kijken. Niet als objecten waar we de baas over kunnen spelen, maar als niet-mensen waar we afhankelijk van zijn voor ons voortbestaan. Dat is het centrale thema van het lespakket Het Parlement in de klas, dat vanaf vandaag gratis te downloaden is van de site van de Ambassade van de Noordzee.

Het lespakket is gebaseerd op het ‘parlement van de dingen’, een idee van de Franse socioloog en filosoof Bruno Latour. Volgens Latour hebben dieren, planten, oceanen, rivieren en andere ecosystemen een stem die in onze democratie gehoord moet worden. Hoe je niet-mensen kunt vertegenwoordigen, staat centraal in Het Parlement in de klas. Het digitale lespakket is uitgewerkt aan de hand van een concrete casus: de ramp met het vrachtschip MSC Zoe, dat op 1 januari 2019 ter hoogte van Ameland minstens 345 containers verloor.

Voor meer informatie over het lespakket en het downloaden ervan, klik op deze link (nieuw venster opent).

 

 

 

 

Foto: Ritzo ten Cate