3/3/2021

De agenda van de Maand van de Filosofie 2021 is bekend

APRIL IS DE MAAND VAN DE FILOSOFIE

Jaarlijks worden in april door heel Nederland en Vlaanderen filosofische nachten, programma’s, lezingen, debatten en festivals georganiseerd. De agenda voor de Maand van de Filosofie 2021 vind je hier.

Elk jaar verschijnt er een nieuw filosofisch essay, een filosofisch kinderboek, wordt de Socratesbeker uitgereikt aan het beste filosofieboek van het afgelopen jaar, en eens in de twee jaar wordt een nieuwe Denker des Vaderlands uitgeroepen.


MAAND VAN DE FILOSOFIE 2021: DE NATUUR WAS HIER

In april 2021 onderzoeken we het thema ‘natuur’. Filosoof Eva Meijer neemt hierin het voortouw als auteur van het essay van de Maand van de Filosofie. Het kinderboek wordt dit jaar geschreven door Bibi Dumon Tak.

—> Lees meer over het thema

—> Lees meer over het essay

—> Lees meer over het kinderboek