29/3/2020

UPDATE: Afronding schoolexamens. Tips voor toetsen op afstand.

Naar aanleiding van de oproep aan onze leden hebben we afgelopen week veel ideeën en voorbeelden mogen ontvangen over het toetsen op afstand. Waarvoor hartelijk dank! Er blijkt al veel ervaring aanwezig te zijn met mondelingen, open boek tentamens en praktische opdrachten.

Deze voorbeelden zijn nu te vinden op onze site onder ‘Lesmateriaal’. Zoek bij ‘Werkvormen’ op ‘Mondelinge toets’ of ‘Open boek toets’.  Of zoek op de tag ‘les op afstand’. Hier vind je verschillende voorbeelden over uiteenlopende onderwerpen die kunnen dienen ter inspiratie voor een eigen toets-op-afstand om het schoolexamen van dit jaar af te ronden.

Daarnaast zijn er veel tips binnengekomen over hoe een open boek toets georganiseerd zou kunnen worden. Deze tips hebben we gebundeld in dit document:

.

Wij wensen iedereen veel succes met het vinden van een passende vorm voor de afronding van de schoolexamens dit jaar. Verder willen we iedereen oproepen ervaringen uit te wisselen via ons forum en voorbeelden te sturen naar lesmateriaal@vfvo.nl