060220

Filosofiesymposium voor scholieren – RuG

Ieder jaar organiseert het Alfasteunpunt van de Rijksuniversiteit Groningen het jaarlijkse filosofiesymposium. Dit symposium is een verdiepende activiteit voor scholieren en docenten die geïnteresseerd zijn in filosofie.Je maakt kennis met docenten en studenten van de faculteit, volgt colleges en bezoekt interactieve workshops. Het thema van het filosofiesymposium 2020 is ‘Het goede leven en de vrije markt’.

Waar gaan de leerlingen mee aan de slag?

Het symposium bestaat uit één of twee colleges, een lunchactiviteit en een aantal workshops waar de leerlingen zelf uit mogen kiezen. In deze workshops gaan de leerlingen in kleine groepen op een interactieve wijze bezig met een vraagstuk dat aansluit bij het eindexamenthema. Deelname voor het symposium is gratis, en inclusief een lunch. U kunt zich opgeven met uw klas, maar leerlingen kunnen ook individueel komen. Voor meer informatie kunt u de link volgen.

Praktische informatie

  • Het symposium vindt plaats op 6 februari 2020 van 12:00-16:00.
  • Het symposium is geschikt voor (4) 5 & 6 VWO.
  • Het symposium is inclusief gratis lunch.
  • Leerlingen zijn van harte welkom om zich aan te melden. Voor docenten is het mogelijk om een klas op te geven.
  • Vragen kun je mailen naar alfasteunpunt[at]rug.nl.